Dukla Praha B – SK Zápy 3:1 (0:0)

Sestava: Hrubeš – Sváta, Růžek, Duben, Mikor, Janko, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Putz, Petrlák

Branky: 47. J. Hrubeš, 65. Mládek, 68. Hodek – 55. Petrlák

Střídání: 66. Koutenský (Eliáš), Zoubek (Putz), 81. M. Matoušek (Kavalír), Woitek (Janko), 86. Kubů (Petrlák)

ŽK: 13. F. Matoušek – 50. Putz, 70. Duben

Rozhodčí: Vít – Svoboda, Rychtár

Diváci: 80

Zápy v neděli 13. března vyrazily k prvnímu soutěžnímu utkání jara do pražských Satalic, kde vyzvaly tabulkového souseda, B-tým Dukly. Úvodních několik minut bylo spíše slabších a byla znát určitá nerozehranost obou celků. První větší šanci měli na kopačkách domácí, když Hodkovu střelu z voleje pokryl pěkným zákrokem gólman Karel Hrubeš. Z protiútoku pak zahrozil Kristián Janko, ale s jeho pokusem si brankář poradil. Ve 14. minutě po rohovém kopu Záp zakončoval Miroslav Petrlák, jenže jeho pokus z velmi dobré pozice zblokoval jeden z bránících hráčů soupeře.

Další šance Dukly přišla o pár minut později. Po centru do malého vápna se Hodek propracoval ke střele, která se jen otřela o pravou tyč branky. Skvělé výkony následně předváděly obranné řady obou týmů a i přes poměrně výrazný počet šancí tak hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Vstup do druhé části vyšel lépe domácím. Ti šli už dvě minuty po hvizdu do vedení, když Hodek vyslal do samostatného úniku J. Hrubeše, který se tváří v tvář brankáři Karlu Hrubešovi nemýlil a propálil mu míč mezi nohama. Obdržený gól ovšem Zápy paradoxně nakopnul a hnaly se za vyrovnáním. V 54. minutě po rychlé vhozeném outu zblokoval hráč Dukly střelu Petra Putze jen na rohový kop. Právě z něj se zápští o minutu později prosadili. Míč z voleje k pravé tyči uklidil Miroslav Petrlák, který tak mohl slavit svoji první soutěžní branku v našem dresu.

Remízový stav ale bohužel neměl dlouhého trvání. V 65. minutě si pražský celek vzal zpátky vedení, hlavou se po přesném centru prosadil Mládek. Hned poté došlo z naší strany ke střídání, hřiště opustila dvojice Josef Eliáš a Petr Putz, kterou nahradili Lukáš Koutenský a Filip Zoubek. V 68. minutě se Dukla prosadila potřetí, tentokrát zásluhou Hodka, který prudkou přízemní střelou nedal Hrubešovi šanci. Duo slepených gólů v naší síti opět vedlo ke zvýšení tlaku a do domácího vápna směřoval jeden centr za druhým. Ve velké šanci se ve 73. minutě ocitl náš kapitán Martin Jelínek, jehož tečovaná střela skončila na břevnu branky soupeře.

Důraz zápských fotbalistů se i nadále zvyšoval, v 81. minutě sáhl trenér Petr Vrabec k dalšímu dvojitému střídání a na plac se místo Patrika Kavalíra a Kristiána Janka dostali Milan Matoušek s Lukášem Woitkem.

O dvě minuty později opět zahrozili domácí, pokus střídajícího Lehkého byl ale slabý a Hrubeš si s ním bez větších obtíží poradil. Naše poslední střídání přišlo v 86. minutě, kdy Miroslava Petrláka nahradil odchovanec Dukly Matyáš Kubů. I přes soustavný tlak Záp před samotným koncem zápasu už další gól nepadl a Pražané si dvoubrankové vedení pohlídali.

Proti B-týmu Dukly jsme tak prohráli 1:3 a v tabulce ČFL skupiny B nám aktuálně s 23 body patří sedmé místo.