Reportáž z utkání SK Zápy – SK Sokol Brozany 1:1 (0:0)

Sestava: Hrubeš – M. Jelínek (C), Duben, Růžek, Woitek, J. Jelínek, Eliáš, Koutenský, Petrlák, Putz, Janko

Branky: 66. Duben (pen.), 90+5. Gebert

Střídání: 73. Kubů (Putz), 83. Matoušek (J. Jelínek), Velička (Petrlák), Mikor (Janko), 87. Zoubek (Eliáš)

ŽK: 67. Putz, 71. Petrlák, 89. Hrubeš, 90. Duben – 71. Hruštinec, 80. Krátký, 90. Studecký

Rozhodčí: Černý – Martínek, Pánek

Diváci: 150

Po bezbrankové remíze v Jablonci jsme se vrátili do prostředí domácí Teletník Arény, kam v rámci předehrávaného 30. kola ČFL přijelo čtvrté mužstvo tabulky z Brozan.

Několik prvních minut bylo spíše opatrnějších a pozorné tak musely být hlavně obranné řady obou týmů. Zápští se opakovaně snažili soupeře překvapit dlouhými nákopy směrem k vápnu, většina z nich ale vedla jen ke ztrátě míče.

Bylo znát, že ani domácí, ani hosté nechtějí příliš riskovat a hodně se tak kombinovalo na středu hřiště. Na první náznak větší šance si tak přítomní diváci museli počkat až do 36. minuty, kdy Lukáš Koutenský vyslal centrovanou přihrávku na Josefa Eliáše. Tomu se ale v nadějné pozici nepodařilo obhodit brankáře Havránka a k zakončení se nedostal.

Největší šanci jsme měli v samém závěru prvního poločasu. Po velmi přesném centru Kristiana Janka se nejdříve mohl hlavou prosadit Petr Putz, jenže jeho pokus zblokoval obránce Brozan. Následnou dorážku měl na kopačkách Miroslav Petrlák, ale také jeho zakončení dokázali soupeři odvrátit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhá část začala výrazně větším tlakem než ta první. V 50. minutě provětral Koutenský gólmana hostí dalekonosnou střelou, která proletěla nad břevnem. Celkově jsme v úvodu druhé půle byli aktivnějším týmem. Gól se nám ale nedařilo vstřelit ani po rohovém kopu zkraje 64. minuty, kdy se mezi čtveřicí hráčů Brozan do odraženého míče opřel Petrlák, který těsně minul levou tyč.

O minutu později byl ale ve vápně k zemi sražen Putz a sudí nařídil pokutový kop, kterého se ujal Jiří Duben. Naše defenzivní opora si s nabídnutou příležitostí poradila a nekompromisně zakončila do pravé strany brány - 1:0 pro Zápy. V 67. minutě dostal první žlutou kartu zápasu Putz, který ostrým skluzem podrazil protihráče.

O chvíli poté viděl žlutý kartonek po oboustranném souboji i Petrlák. Hosté pak rozehráli povedený přímý kop, míč skvělým skokem vyrazil Karel Hrubeš. Následovalo naše první střídání, za Petra Putze do utkání naskočil Matyáš Kubů. Prakticky ihned potom musel náš tým opět podržet Hrubeš, když rukavicemi zlikvidoval dobrou střelu Šupa.

V 83. minutě přišel čas na další střídání. Na trávník vyběhla trojice Milan Matoušek, Jiří Velička a Luka Mikor, která nahradila Jana Jelínka, Miroslava Petrláka a Kristiana Janka. Fotbalisté Brozan stupňovali svůj tlak, Hrubeš musel zasahovat u dalšího nebezpečného pokusu z kopaček Krátkého. V 87. minutě střídal Filip Zoubek za Josefa Eliáše.

Hrubeš dostal v 90. minutě žlutou kartu za zdržování hry, sudí následně druhý poločas nastavil o čtyři minuty. Hostující Studecký pak nevybíravým zákrokem srazil k zemi Matouška a na polovině hřiště se strhla mela, kterou arbitři zápasu jen horko těžko zklidňovali. Žlutým kartonkem byl napomínán Duben.

Hosté se soustavným tlakem v závěru hnali za vyrovnáním. Srovnat stav se jim nakonec bohužel podařilo v páté minutě nastavení, kdy se výstavní trefou prosadil střídající Gebert. Se Sokolem Brozany jsme tak doma pouze remizovali 1:1 a do tabulky jsme si připsali jeden bod.

 Jan Spurný