Reportáž z utkání SK Zápy – FK Mladá Boleslav B 2:0 (1:0)

Sestava: Hrubeš – M. Jelínek (C), Duben, Růžek, J. Jelínek, Koutenský, Eliáš, Woitek, Petrlák, Putz, Janko

Branky: 11. Duben, 90+3. Kubů

Střídání: 23. Durov (Hrubeš), 89. Kubů (Putz), 90+2. Mikor (J. Jelínek)

ŽK: 77. Eliáš – 14. Majer, 30. Rulc, 72. Coňk

Rozhodčí: Řeháček – Všetečka, Štípek

Diváci: 250

V předposledním kole ČFL nás doma čekal souboj s B-týmem Mladé Boleslavi. Ten přijel do Teletník Arény s velmi mladými hráči, nejstaršímu fotbalistovi na soupisce bylo 23 let. 

Už od úvodního hvizdu se hrálo velmi aktivně, více útočných výpadů předváděli hosté, kterým ale chybělo přesné zakončení. To nám naopak vyšla hned první nebezpečnější akce. V 11. minutě se míče po autovém vhazování ujal Miroslav Petrlák a z levého rohu velkého vápna vyslal fantastický centr, kterým přesně našel hlavu Jiřího Dubna. Zkušený stoper se nemýlil a trefil se nekompromisně do pravé části branky.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se pak snažili kombinovat, jenže jejich akce kazilo velké množství nepřesností. Ve 22. minutě mohl po pěkném sklepnutí od Petra Putze podruhé skórovat Duben, ale zakončení mu vůbec nesedlo a brankář Lichtenberg si s ním bez problémů poradil. O chvíli později musel kvůli zranění nuceně střídat Karel Hrubeš, do rozjetého a svého druhého utkání v dresu Záp tak naskočil Kirill Durov.

Hosté začali v druhé půli lépe, s náznaky šancí si ale dokázali poradit obránci i pozorný Durov. V 64. minutě měl změnu skóre na kopačkách Jan Jelínek, z voleje v hloubi vápna ale přestřelil. Hned potom musel zasahovat Durov proti pokusu osamoceného Novotného. Hra se pak přesunula hlavně do středu hřiště a často se muselo kvůli faulům na obou stranách přerušovat.

V 77. minutě viděl za svůj zákrok na hostujícího Vlka žlutou kartu Josef Eliáš. Boleslavští pak sice přebrali otěže zápasu, ale branku neohrozili. V 89. minutě jsme podruhé střídali, za Petra Putze vyběhl na trávník Matyáš Kubů. Rozhodčí pak zápas nastavil o tři minuty a na plac za Jana Jelínka zamířil Luka Mikor.

Zdálo se, že o výsledku už je rozhodnuto. Jenže brankář Lichtenberg v úplném závěru špatně rozehrál jen na Matyáše Kubů, který míč těsně před finálním hvizdem poslal do pravého dolního růžku a o výhře Záp tak bylo definitivně rozhodnuto. 

B-tým Mladé Boleslavi jsme doma porazili 2:0 a před posledním kolem ČFL skupiny B jsme se tak s náskokem dvou bodů opět vrátili do čela tabulky. 

 Jan Spurný