SK Zápy – FK Pardubice B 1:1 (0:1)

Sestava: Hrubeš – Pardubský, Duben (C), Růžek, Tarasiuk, J. Jelínek, Eliáš, Petrlák, Kavalír, Matějka, Dočekal

Branky: 79. Matějka – 35. Duben (vl.)

Střídání: 84. Zoubek (Kavalír)

ŽK: 65. Tarasiuk, 90+6. Duben

Rozhodčí: Baum – Míč, Doubek

Diváci: 160

V neděli 7. srpna vstoupili zápští fotbalisté v prostředí domácí Teletník Arény do nové sezony České fotbalové ligy. Jejich prvním soupeřem byl B-tým Pardubic.

Už od úvodu bylo utkání plné soubojů a také standardních situací, ze kterých hrozily oba týmy. V 9. minutě se po rohovém kopu mohl prosadit nový kapitán Jiří Duben, mířil ale nad břevno. Soupeři následně dělala problémy dlouhá autová vhazování, kterých se ujala naše posila Václav Pardubský.

Dlouho se pak hrálo převážně na polovině hřiště. Ve 35. minutě Pardubice poprvé udeřily. Po povedeném centru Mareše hlavičkoval Chvěja, jeho pokus dokázal Karel Hrubeš dobrým zákrokem zlikvidovat, jenže míč si pak nešťastně do vlastní sítě srazil Duben a hosté šli do vedení. Naši fotbalisté se pak snažili stav rychle srovnat, ale výsledek prvního poločasu už se nezměnil.

Zápy byly na začátku druhé půle aktivnější. Velkou šanci měl na kopačkách v 56. minutě Tomáš Dočekal, jeho pokus ale jen orazítkoval břevno. Naše herní převaha i nadále pokračovala.

V 65. minutě Oleksandr Tarasiuk sestřelil soupeře a za svůj faul viděl žlutou kartu. Následovala série standardek, které ale pozorná obrana Pardubic dokázala odvracet. Až v 79. minutě se po výborném dlouhém autu Pardubského a prodloužení Dočekala k hlavičce dostal Tomáš Matějka. Jeho první pokus sice gólman Šmíd zneškodnil, při následné dorážce už ale neměl nárok a bylo srovnáno!

Zápským vyrovnání viditelně pomohlo a i dál se hnali do zakončení, hosté ale nechtěli zůstat pozadu a k vidění tak byly zajímavé šance jak na jedné, tak na druhé straně hřiště. V 84. minutě jsme poprvé střídali, když za Patrika Kavalíra do hry naskočil Filip Zoubek. Při vyhrocené situaci v závěru obdržel žlutou kartu Duben.

I přes výraznou snahu obou týmů strhnout zápas na svou stranu už se přítomní diváci vstřelené branky nedočkali. Naše premiérové utkání sezony tak skončilo remízou 1:1 a do tabulky jsme si připsali první bod.

 Jan Spurný