FK Přepeře – SK Zápy 3:3 (2:2)

Sestava: Hrubeš – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Tvaroh, Petrlák, Matějka

Branky: 5. Šulc, 22. a 63. Ježek – 7. Petrlák, 44. Duben (pen.), 54. Duben

Střídání: 70. Jelínek (Tvaroh), 86. Kubeš (Matějka)

ŽK: 35. Bulíř, 43. Truksa, 51. Nesvadba, 74. Knejzlík – 39. Růžek, 49. Duben, 58. Eliáš

Rozhodčí: Severýn – Štípek, Švorc

Diváci: 250

Zápasy proti Přepeřím byly pro diváky vždy atraktivní, což potvrdilo i venkovní utkání, ke kterému jsme vyrazili v sobotu 3. září. 

Oba celky do duelu vstoupily velice aktivně a první gól, bohužel do naší sítě, padl už v páté minutě. K centru z pravé strany vápna se dostal nikým nehlídaný Šulc a míč poslal do odkryté brány. Zápští fotbalisté ale neváhali a už za dvě minuty vyrovnali! Patrik Kavalír vyslal přesnou přihrávku do běhu na Miroslava Petrláka a ten dokázal tváří v tvář gólmanovi zamířit přesně do pravého dolního rohu.

Právě Petrlák se mohl podruhé prosadit ve 20. minutě, kdy povedenou střelou z hranice vápna trefil jen tyč Truksovy branky. O chvíli později se potvrdilo známé pravidlo „nedáš, dostaneš“ a domácí se po dobrém uvolnění Ježka vrátili do vedení. Dlouho se pak hrálo bez větších šancí a hru přerušovaly časté fauly.

Ve 42. minutě gólman Truksa v pokutovém území riskantním zákrokem poslal k zemi Tomáše Matějku a rozhodčí nařídil penaltu. Tu dokázal tradiční exekutor a kapitán Jiří Duben proměnit prudkou střelou do pravé části sítě. V prvním poločase tak nakonec byly k vidění hned čtyři branky a do kabin se šlo za stavu 2:2.

Druhou půli jsme začali poměrně slušným tlakem a to se nám vyplatilo v 54. minutě. Na centr od rohového praporku, který zahrával Kavalír, si naskočil Duben a hlavou míč poslal do brány. Znovu se pak na obou stranách hodně faulovalo. V 63. minutě se Přepeře radovaly ze srovnání stavu, když se po nedůrazu v obraně podruhé v zápase prosadil Ježek.

Jak domácí, tak hosté se pak tlačili za vedoucím gólem. V 70. minutě přišlo na řadu naše první střídání, za Philippa Tvaroha do hry naskočil Jan Jelínek. Více na míči pak byly Přepeře, kterým se ale nedařilo Karla Hrubeše výrazněji ohrozit. V 86. minutě jsme podruhé střídali, místo Tomáše Matějky na hřiště vyběhl Matěj Kubeš, který si do statistik připsal první minuty v zápském dresu. V samém závěru se oba celky dostaly do velmi nadějných šancí, další gól už ale nepadl a ze zápasu proti Přepeřím jsme si tak odvezli bod za remízu 3:3.

Jan Spurný