SK Zápy – FC Hradec Králové B 4:2 (3:1)

Sestava: Hrubeš – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Jelínek, Petrlák, Matějka

Branky: 18. Kavalír, 31. Jelínek, 33. Duben (pen.), 50. Růžek – 28. Holovatskyi, 53. Jurčenko

Střídání: 66. Kubeš (Jelínek), 74. Tvaroh (Woitek), 90+1. Dočekal (Matějka), Janko (Kavalír)

ŽK: 49. Hypšman

Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Mach

Diváci: 150

Po náročném utkání na půdě Přepeří nás čekal zápas proti B-týmu Hradce Králové, který jsme odehráli v neděli 11. září v domácím prostředí.

Už od úvodního hvizdu se oba týmy hnaly do útoku, ale žádnou výraznější šanci jsme poměrně dlouhou dobu neviděli. Vyjma standardních situací se pak většina akcí odehrávala na středu hřiště. V 18. minutě našel Lukáš Koutenský parádní vzdušnou přihrávkou Patrika Kavalíra, který v úniku před brankářem Čábelkou nezaváhal a míč poslal do sítě – 1:0 pro Zápy!

Vedení nám ale příliš dlouho nevydrželo, ve 28. minutě se k centru dostal Holovatskyi a hlavou srovnal stav utkání. Jenže ani vyrovnaný stav neměl dlouhého trvání. Dobře pracující Tomáš Matějka odstavil soupeře a přihrál na levé křídlo Kavalírovi, který nacentroval ke vzdálenější tyči. Tam z druhé vlny dobíhal Jan Jelínek a míč šťastně dostal za záda hradeckého gólmana.

Pro hosty bylo za pár desítek sekund ještě hůř. Koutenský si v levé polovině vápna narazil a pak ho podrazil Mahr, za jehož faul sudí nařídil pokutový kop. S penaltou si zkušeně poradil kapitán Jiří Duben, který míč poslal přesně do levého dolního rohu. I v dalším průběhu prvního poločasu jsme měli více ze hry, v pořadí čtvrtou branku už jsme ale nepřidali a do kabin se šlo s dvougólovým náskokem.

Druhou půli načaly oba kluby aktivně, jako první se ale ze vstřelené branky opět radovaly Zápy. Po odpískaném faulu na Matějku se volného kopu před hranicí vápna v 50. minutě ujal Kavalír a i díky dobré práci Václava Pardubského míč propadnul až na Patrika Růžka, který ho doklepnul za bezmocného Čábelku. Hradečtí ale na další obdržený gól zareagovali velkým tlakem. Ten vedl o dvě minuty později k úspěchu, když Jurčenko přehodil vyběhnuvšího Karla Hrubeše. Právě osmnáctiletý útočník rozjel v 60. minutě další akci hostů, Kadrmas ale ve vápně vysoko přestřelil.

V 66. minutě jsme poprvé střídali, za Jana Jelínka na hřiště vyběhnul útočník Matěj Kubeš. I nadále byl zápas díky aktivní hře na obou stranách velmi atraktivní. V 75. minutě přišlo na řadu naše druhé střídání, když za Lukáše Woitka naskočil Philipp Tvaroh. Fotbalisté Hradce se snažili Hrubeše ohrozit nebezpečnými centry, nedařilo se jim ale přesně zakončit. Naposledy jsme dvakrát střídali v průběhu čtyřminutového nastavení, Tomáše Matějku a Patrika Kavalíra na hrací ploše nahradili Tomáš Dočekal a Kristian Janko.

Více už se v utkání proti Hradci nestalo, podruhé v letošní sezoně jsme zvítězili a v neúplné tabulce ČFL skupiny B jsme se posunuli na čtvrté místo.

Jan Spurný