SK Benešov – SK Zápy 0:2 (0:1)

Sestava: Hrubeš – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Eliáš, Koutenský, Jelínek, Petrlák, Matějka

Branky: 5. Duben, 55. Matějka

Střídání: 35. Durov (Hrubeš), 72. Janko (Jelínek), Dočekal (Matějka), 88. Tvaroh (Kavalír), Kubů (Dočekal)

ŽK: 63. Vrňák, 90. Roháč – 38. Matějka, 72. Jelínek, 81. Dočekal

Rozhodčí: Tupý – Matyš, Tesař

Diváci: 123

Po utkání proti Hradci a pohárovém zápasu s Chrudimí jsme anglický týden zakončili v sobotu 17. září výjezdem do středočeského Benešova, kde nás čekalo 7. kolo ČFL.

Zápas jsme začali nejlépe, jak šlo – už v páté minutě jsme totiž šli do vedení! Na výstavní centr Patrika Kavalíra od rohového praporku si ve vápně naskočil nikým nehlídaný Jiří Duben a hlavou zakončil do odkryté branky. Domácí pak přebrali iniciativu a velkou šanci měli v 10. minutě, střelu Šimečka ale dobrým zákrokem kryl Karel Hrubeš. Často se pak hra kvůli různým nedovoleným zákrokům na obou stranách přerušovala.

Ve 27. minutě Hrubeš pohotovým vyběhnutím zneškodnil i další akci soupeře. Právě náš gólman musel už zanedlouho poté kvůli nešťastné srážce s benešovským Kulhavým nuceně střídat a do akce tak naskočil Kirill Durov. Velké štěstí jsme měli těsně před koncem prvního poločasu, kdy Radimský nedokázal po kombinaci domácích míč protlačit do prázdné brány. Ani čtyřminutové nastavení už žádnou větší příležitost nenabídlo a před pauzou tak platil stav 1:0 pro Zápy.

Druhý poločas začal podobně, jako ten první skončil – málo fotbalovosti a naopak časté přerušování. Hned naše první nadějnější akce tak nakonec byla gólová! Po přímém kopu v podání Kavalíra se míč odrazil na Miroslava Petrláka, ten ho hlavou poslal na osamoceného Tomáše Matějku a zkušený útočník dokázal skákavý balon dopravit do sítě. 2:0 pro Zápy! 

Benešov se pak tlačil do zakončení a snažil se alespoň snížit, ale do žádné výraznější šance se neprobojoval. V 72. minutě jsme vystřídali, Tomáše Matějku a Jana Jelínka nahradili Tomáš Dočekal a Kristian Janko. Tlak domácích neustával, nebezpečná byla především série tří standardních situací během 83. minuty, všechny pokusy ale likvidoval obranný val Záp v čele s brankářem Durovem.

V 88. minutě přišlo na řadu naše poslední střídání – za Patrika Kavalíra a zraněného Tomáše Dočekala do hry vyběhli Philipp Tvaroh a Matyáš Kubů. Více už se v zápase proti Benešovu nestalo a poprvé v letošní sezoně jsme tak z venkovního utkání dokázali získat všechny tři body.

Jan Spurný