TJ SLOVAN VELVARY – SK ZÁPY 1:1 (1:0)

Sestava: Řehák – Pardubský, Stropek, Kavalír, Súkenník, Eliáš, Woitek, Duben (K), Petrlák, Kocourek, Štrombach

Branky: 74. Jakab – 75. Woitek

Střídání: 62. Matějka (Štrombach), 62. Khrolenok (Stropek), 79. Nazarenko (Woitek), 90 + 3. Zoubek (Kavalír), 90 + 3. Weis (Kocourek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Svoboda

ŽK: 13. Kavalír, 23. Eliáš, 90 + 5. Khrolenok, 90 + 7. Nazarenko – 54. Dobiáš

Rozhodčí: Nenadál – Vojtěch, Arnošt

Místo konání: Velvary

Diváci: 196

Zápy se v tabulce ČFL skupiny B nacházejí na druhém místě. V posledním zápase Zápy vyhrály nad B-týmem Teplic 5:1. Velvary se nacházely na prvním místě a jsou tak v čele tabulky ČFL B.

Šlágr kola vítěze nepoznal! V duelu 23. kola ČFL B jsme vyzvali vedoucí Velvary, po remíze 1:1 se ale body dělily a ani jeden ze soupeřů tak nad druhým nezískal výhodu. Zápas měl už od začátku spád a šance se střídaly rovnoměrně na obou stranách. Ve 13. minutě obdržel žlutou kartu zápský útočník Patrik Kavalír, zanedlouho si vysloužil svou žlutou kartu také Josef Eliáš. Velvary měly v prvním poločase nakonec více ze hry, své šance ale nevyužil ani jeden z týmů.

Ve druhém poločase, konkrétně v 62. minutě, vystřídal Nikita Khrolenok Daniela Stropka a Tomáš Matějka Davida Štrombacha. I z průběhu prvního poločasu to vypadalo, že se ani jeden z celků vůbec nedočká branky. To se ale změnilo v 74. minutě, kdy domácí Jakab z hranice malého vápna prostřelil míč za záda Josefa Řeháka a vstřelil tak první gól utkání. Vedení Velvar však nemělo dlouhého trvání, hned o minutu později vyrovnal skóre na 1:1 Lukáš Woitek, který z protiútoku vystřelil a brankář Spilka neměl šanci míč včas zachytit. V 79. minutě odešel ze hřiště autor jediné zápské branky Lukáš Woitek a místo něj nastoupil Kyrylo Nazarenko. V páté nastavení dostal žlutou kartu Nikita Khrolenok a o dvě minuty později také střídající Kyrylo Nazarenko.

Ani přes značný tlak a další šance na obou stranách hřiště už se výsledek zápasu nezměnil. Šlágr 23. kola ČFL tak skončil remízou 1:1 a po bodu si rozdělily jak domácí Velvary, tak hostující Zápy.