FK Teplice B – SK Zápy 0:3 (0:2)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Súkenník, Woitek – Eliáš, Petrlák – Pardubský, Kocourek, Kavalír – Kubů

Branky: 26. Duben (pen.), 35. Kocourek, 47. Kavalír

Střídání: 46. Khrolenok (Petrlák), 60. Zoubek (Kavalír), Turyna (Kubů), 76. Kolodezhnyi (Woitek), 85. Tarasiuk (Eliáš)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Stropek

ŽK: 48. Tsykalo, 51. Hora, 70. T. Vachoušek – 52. Eliáš, 63. Duben, 80. Kocourek

Rozhodčí: Nejedlo – Melichar, Zoufalý

Místo konání: 1.FC Dubí

Diváci: 180

V neděli 17. září jsme vyrazili na hřiště 1.FC Dubí, kde se odehrál zápas sedmého kola ČFL B proti rezervě Teplic. V úvodních minutách byl zápas vyrovnaný, díky úspěšné dvacetiminutovce, ve které padly všechny naše branky, jsme ale i ze čtvrtého venkovního utkání v lize odešli jako vítězové!

Vstup do utkání vyšel oběma týmům slušně a pěkná divácká návštěva tak mohla sledovat zajímavý a vyrovnaný průběh. Ve 26. minutě ale tepličtí chybovali, když jeden z obránců ve vápně podrazil útočníka Matyáše Kubů a sudí Nejedlo nařídil pokutový kop. Skóre duelu tak chladnokrevným zakončením, kdy brankáře soupeře poslal na opačnou stranu, otevřel kapitán Jiří Duben

Svůj fotbalový um a myšlení pak o devět minut později předvedl Ondřej Kocourek, který využil pomalé rozehrávky gólmana, kterému sebral míč a pak už před ním byla jen zcela odkrytá síť – 2:0 pro Zápy!

V nastaveném trendu jsme pokračovali i po přestávce. Další chyba domácích znamenala rychlou branku Patrika Kavalíra, který se prosadil už po necelých dvou minutách druhého poločasu. B-tým Teplic se pak i nadále snažil nepříznivý stav zvrátit, pevná zápská obrana jim ale příliš šancí nepovolila a stejně jako ve všech dosavadních zápasech jsme tak udrželi čisté konto!

Jan Spurný