FK ARSENAL ČESKÁ LÍPA – SK ZÁPY 1:1 (1:0)

Sestava: Řehák – Jelínek (C), Pardubský, Kocourek, Eliáš, Matějka, Petrlák, Khrolenok, Kavalír, Štrombach, Kolodezhnyi

Branky: 12. Halbich, 49. Jelínek Střídání: 46. Stropek (Khrolenok), 76. Weis (Kolodezhnyi), 84. Zoubek (Kavalír), 90 + 3. Duben (Kocourek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kibal, Nazarenko

ŽK: 45. Hajdo, 90. Žižka, 90 + 2. Šimon – 56. Matějka, 90 + 4. Matějka

Rozhodčí: Braun – Jansa, Beneš

Místo konání: Česká Lípa

Diváci: 370 

Zápy stále mají naději na první příčku v tabulce, nicméně na Velvary ztrácely aktuálně sedm bodů. V jarní části si připsaly dvě výhry a tři prohry. Česká Lípa se v tabulce nacházela až na třinácté pozici, na jaře získala čtyři body z remízových zápasů a přišla také prohra proti B-týmu Teplic.

V úvodu utkání nebyla vidět vyložená šance, v 6. minutě Zápy zajímavě rozehrály roh, ale nedostaly se k zakončení. Následný protiútok také nebyl zakončen střeleckou akcí. Prvních deset minut se hrálo poměrně kouskovaně, hru pozdržovaly fauly. Ve 12. minutě vstřelil branku českolipský David Halbich, dostal parádní přihrávku před branku, odkud trefil neomylně za gólmanova záda. Zápy se snažily o rychlou odpověď, ale soupeř dobře bránil. V 15. minutě se pokusil centrovat Václav Pardubský, v 16. minutě Patrik Kavalír, ale oba bez úspěchu. V 19. minutě byl faulován Nikita Khrolenok, ale ze standardky opět nic nebylo. Ve 24. minutě měl velkou šanci domácí Šimon, ale míč zasáhl obránce. Následovala dlouhá pasáž s náznaky šancí na obou stranách, ale bez úspěšných střeleckých pokusů. Ve 42. minutě se Zápy pokoušely o další centr do vápna, ale ani ten neprošel. V prvním poločase rozhodčí nastavil jednu minutu.

Na začátku druhého poločasu se do hry přidal Daniel Stropek, který vystřídal Nikitu Khrolenoka. Ve 47. minutě si na centr nabíhal Patrik Kavalír, ale domácí obránce byl rychlejší. Ve 48. minutě po faulu Záp centroval Šimon do vápna, ale zápská obrana zasáhla. Ve 49. minutě se ke střele z hranice vápna dostal Martin Jelínek a přesnou trefou do horního růžku srovnává na 1:1. V 53. minutě se dostal k míči Patrik Kavalír a domácí obrana ho trestuhodně nechala zakončovat zblízka, trefil ale pouze břevno. V 56. minutě dostal žlutou kartu Tomáš Matějka, v 59. minutě měl šanci David Štrombach, ale do přihrávky se stačil vložit obránce domácích. V 60. minutě měly Zápy rohový kop, se kterým si českolipská obrana poradila. V dalších minutách se míč stěhoval ze strany na stranu, ale hra se delší dobu nedostala od půlící čáry. Následovala velmi neatraktivní část zápasu, kdy se hráči po zákrocích dohadovali a hra neplynula, jak by měla. V 76. minutě střídal Tommy Weis Vladyslava Kolodezhnyiho. Zápy se snažily zlomit stav zápasu na svou stranu, ale nemohly se prodrat přes pevnou českolipskou obranu. V 84. minutě Filip Zoubek vystřídal Patrika Kavalíra. V 88. minutě po ofsajdu rozhodčí neuznal branku domácích. Ve druhém poločase nastavil hlavní rozhodčí čtyři minuty. Zápští se ještě snažili ohrozit domácí branku, ale nedošlo k ničemu, co by zápas rozhodlo. V 93. minutě Jiří Duben vystřídal Ondřeje Kocourka. V 94. minutě dostal Tomáš Matějka druhou žlutou a následně červenou kartu. V zápasu jsme neviděli příliš šancí a tak skončil nerozhodně.