SK Zápy – FC Slovan Velvary 1:0 (0:0)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Stropek, Woitek – Eliáš, Súkenník – Kavalír, Kocourek, Pardubský – Kubů

Branky: 90. Turyna

Střídání: 65. Zoubek (Kubů), Petrlák (Kocourek), 75. Turyna (Pardubský), 79. Khrolenok (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kolodezhnyi, Tarasiuk

ŽK: 58. Kocourek, 90+3. Řehák – 62. Havránek, 64. Jakab 

Rozhodčí: Baum – Nedvěd, Krupka

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 280

Vítězný šlágr kola a pokračující neporazitelnost! V atraktivním duelu prvního celku tabulky s druhým jsme Velvary v domácím prostředí přetlačili těsně 1:0. Dlouho se zdálo, že zápas i přes řadu šancí skončí dělbou bodů, po parádní akci Josefa Eliáše se ale v samém závěru prosadil střídající Daniel Turyna! Pro naši letní posilu šlo už o druhý vítězný gól v sezoně. Navíc nadále pokračuje naše série bez obdržené branky.

Už od úvodního hvizdu jsme se usadili na útočné polovině a postupně jsme se propracovávali do velkého počtu nadějných šancí. V 10. minutě se po dlouhém autu Martina Jelínka a dvěma prodloužením hlavou míč dostal až na zadní tyč k Lukáši Woitkovi, kterému ale těžké zakončení nevyšlo ideálně a trefil tak jen připraveného brankáře Spilku. Hosté se snažili na dostřel vápna propracovat kombinační hrou, tu jim ale znepříjemňovali především záložníci, kteří aktivně napadali a nenechávali jim prakticky žádný prostor.

Ve 13. minutě na hranici vápna napřáhl Patrik Kavalír, jehož pokus musel gólman vyboxovat nad bránu. Z následného rohu se nedokázal prosadit Václav Pardubský. Ve 26. minutě musel do akce znovu brankář Spilka, který vyrazil hlavičku Jelínka po dalším rohovém kopu. Velvary se kvůli pokračujícímu úspěšnému presinku stále nemohly dostat do hry. Přestože diváci v prvním poločase viděli hned několik slibných šancí, do kabin hráči odcházeli za nerozhodného stavu.

Aktivněji jsme vstoupili i do druhé půle, fotbalisté Velvar však ochotně blokovali každou naši střelu. Hra se začala postupně přiostřovat a bylo to znát i na statistice žlutých karet, které rozhodčí mezi 59. a 64. minutou tasil hned třikrát. Oproti prvnímu poločasu nebyla k vidění žádná tutovka, oba týmy míče spíše jen nakopávaly. Navíc jejich akce kazila řada nepřesností.

Když už se zdálo, že utkání skončí remízou, přišel brejk po levém křídle v 89. minutě. Ten rozjel po odrazu míče Josef Eliáš, který v souboji přetlačil Kotta, s vypětím všech sil proběhl až k rohu vápna, odkud nacentroval do středu pokutového území na nikým nehlídaného Daniela Turynu a zkušený útočník pravou nohou z první míč uklidil k levé tyči!

Velvary jsme ve šlágru kola porazili těsně 1:0, připsali jsme si tak osmou ligovou výhru v řadě a nadále držíme stoprocentní bilanci.

Jan Spurný