SK Sparta Kolín – SK Zápy 2:2 (0:1)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Stropek, Woitek – Eliáš, Súkenník – Kavalír, Kocourek, Pardubský – Petrlák

Branky: 55. Čapek, 60. Jaroš – 42. Woitek, 73. Duben

Střídání: 62. Khrolenok (M. Jelínek), Zoubek (Kocourek), Turyna (Petrlák), 82. Matějka (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kolodezhnyi, Tarasiuk

ŽK: 12. Neuberg, 57. Trýzna, 76. Šnajdr, 87. Soběslav, 90+4. Vondráček – 65. Turyna, 89. Pardubský, 90+3. Eliáš

Rozhodčí: Langmajer – Doubrava, Havránek

Místo konání: Stadion Brankovická, Kolín

Diváci: 160

Dosavadní ligovou neporazitelnost jsme prodloužili také ve venkovním utkání na půdě Kolína. Proti houževnatému soupeři jsme po prvním poločase vedli, domácí ale využili dobrý vstup do druhé půle a dvěma slepenými brankami se dostali do vedení. Konečný výsledek stanovil v 73. minutě po standardce kapitán Jiří Duben a po remíze 2:2 se tak body dělily.

Začátek utkání nabídl z obou stran velmi opatrný fotbal s množstvím nakopávaných balonů, které povětšinou končily mimo hrací plochu. Hře navíc chyběla plynulost, protože se často přerušovalo kvůli drobnějším faulům. A už tak nízký počet šancí navíc několikrát překazil ofsajd.

Na první branku jsme si tak nakonec počkali až do 42. minuty. Patrik Kavalír rozehrál přímý kop nakrátko na nikým nehlídaného Ondřeje Kocourka, který z levého křídla nacentroval do vápna přesně na hlavu nabíhajícího Lukáše Woitka a ten míč uklidil k bližší tyči.

Přestože jsme do druhého poločasu vstoupili aktivněji, byli to domácí, kteří se po deseti minutách mohli radovat ze vstřeleného gólu. Po rychlé vhozeném autu a přihrávce si míč převzal Čapek, který situaci vzal na sebe a z hranice pokutového území vyslal nechytatelnou střelu do levého horního rohu. Rázem tak bylo srovnáno.

A po pěti minutách bylo ještě hůř. Domácí kapitán Vondráček prošel přes dva hráče, prudce přihrál do vápna Jarošovi a ten se i přes náročné zpracování dokázal prosadit tvrdou ranou pod břevno. Hra se pak srovnala, ale postupně jsme soupeře dostávali pod tlak.

Ten nakonec vyvrcholil po další standardní situaci v 73. minutě. Kavalír našel volným kopem přímo hlavu kapitána Jiřího Dubna, proti jehož zakončení se brankář Tůma natahoval marně a opět tak bylo vyrovnáno!

Oba týmy se pak hnaly za možnou vítěznou brankou. Kolínští zahrozili v 88. minutě po úniku Sodomy a zblokovaném pokusu Čapka, na naší straně se už v nastavení po přihrávce Tomáše Matějky nedokázal prosadit Daniel Turyna. Po zajímavém a napínavém druhém poločase zápas skončil remízou 2:2 a body jsme si na kolínském stadionu rozdělili.

Jan Spurný

dsc-1757