SK Zápy – FK Ústí nad Labem 2:5 (0:1)

Sestava: Řehák – Pardubský, Duben (C), Stropek, Woitek – Eliáš, Súkenník – Kavalír, Petrlák, Khrolenok – Kubů

Branky: 63. Woitek, 88. M. Jelínek – 21. Dao, 46. Spychka, 51. Čítek, 79. Čičovský, 90+5. Benda

Střídání: 46. Kocourek (Kubů), 55. Matějka (Khrolenok), Zoubek (Eliáš), 82. M. Jelínek (Stropek), J. Jelínek (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Tarasiuk

ŽK: 61. Pardubský – 24. Adekuoroye, 57. Čičovský, 81. Mareš, 90+3. Kolařík

Rozhodčí: Raplík – Papežík, Beneš

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 250

První porážku letošní sezony jsme utrpěli v 11. kole ČFL proti Ústí nad Labem. Hosté šli do vedení ve 21. minutě, ve zbytku prvního poločasu jsme jim byli vyrovnaným soupeřem. Rozhodl především dobrý vstup Ústí do druhé půle, ve které za šest minut vstřelilo dva góly. Výraznou ztrátu už se nám podařilo jen dvakrát zkorigovat a poprvé v ročníku jsme tak ze hřiště odešli bez bodů.

V úvodu deštivého zápasu jsme se usadili na útočné polovině, už v první minutě měl velkou šanci Miroslav Petrlák, který tvrdě vypálil, jenže jeho střelu zblokoval jeden z hostujících fotbalistů. V podobné příležitosti následně selhal i Patrik Kavalír o šest minut později.

Nakonec se ale z první branky utkání radovali hosté. Záložník Dao ve 21. minutě vyslal pár metrů před vápnem prudkou střelu, která i přes zákrok Josefa Řeháka propadla do sítě. Ústí se tak následně mohlo zaměřit hlavně na defenzivu, hra navíc byla plná nepřesností.

Do dalších dvou šancí se po 30. minutě dostal Kavalír, jak loženku z levé strany, tak dobrou střelu z hranice vápna však pokryl brankář Němec. Zbytek prvního poločasu už se víceméně odehrál bez zajímavějších akcí.

Vstup do druhé půle nám bohužel hrubě nevyšel. Už ve 46. minutě se totiž hlavou po rohovém kopu prosadil Spychka a za pět minut se po prokličkování do vápna trefil Čítek. Ústí tak rázem vedlo 3:0. S přibývajícími minutami se na hřišti i na střídačkách začaly stupňovat emoce.

Střípek naděje nám v 63. minutě po centru Kavalíra vystřelil hosty špatně pokrytý Lukáš Woitek. S první vstřelenou brankou jsme začali být výrazně aktivnější. V 66. minutě pálil tvrdě těsně vedle tyče střídající Tomáš Matějka.

Zanedlouho nás od další inkasované branky zachránil skluzem Václav Pardubský. Tlak Záp neustával, ale hosté o svém vítězství definitivně rozhodli v 79. minutě, když po velké chybě v obraně po zasekávačce skóroval Čičovský.

V závěru se ještě po rohu Ondřeje Kocourka ve vápně dobře zorientoval střídající Martin Jelínek a snížil na 2:4, jenže na samém konci pětiminutového nastavení výhru Ústí korunoval kroucenou střelou na zadní tyč Benda.

Fotbalisté Ústí nad Labem nás v lize jako první přehráli, zvítězili 5:2 a ze Záp si odvezli všechny tři body. Nepovedený zápas budeme chtít odčinit už další neděli na půdě rezervy Pardubic.

Jan Spurný

11