SK ZÁPY 3:0 (0:0) – FC SLOVAN LIBEREC B

Sestava: Řehák – Jelínek (C), Pardubský, Kavalír, Súkenník, Matějka, Eliáš, Woitek, Petrlák, Kocourek, Štrombach
 
Branky: 52. Súkenník (penalta), 65. Jelínek, 84. Matějka
 
Střídání: 61. Nazarenko (Štrombach), 74. Khrolenok (Pardubský), 85. Weis (Kavalír), 85. Zoubek (Kocourek), 85. Kolodezhnyi (Matějka)
 
Na lavičce byli připraveni: Durov
 
ŽK: 61. Eliáš – 45. Hudák
 
Rozhodčí: Glogar – Švagr, Štefan
  
Místo konání: Teletník Aréna, Zápy
 
Diváci: 192
 
Slovan Liberec B odehrál oproti Zápům o jedno ligové utkání víc, aktuálně mu patří 9. místo v tabulce ČFL B. Zápy nevkročily do soutěže po zimní přestávce dobře, když minulý týden prohrály v Hradci Králové 3:0. Aktuálně drží v tabulce 2. příčku.
 
Úvodní výkop obstarali hráči hostujícího celku. Ve 2. minutě byl Lukáš Woitek nedovoleně zastaven jedním z obránců Liberce, následoval volný kop do předbrankového prostoru, kde šanci Záp zmařil jeden z libereckých obránců. V dalších minutách držely Zápy soupeře na jeho polovině a překazily jim několik akcí. Ve 28. minutě Pardubského dlouhý aut šikovně hlavičkoval ve vápně Matějka, avšak pouze do rukavic brankáře Musila. Ve 31. minutě si Kavalír krásně povodil jednoho z libereckých obránců a následně poslal míč na Matějku, ten těsně minul pravou tyč Musilovy branky. Ve 34. minutě unikl Lukáš Woitek, ale brankář Liberce perfektně vystoupil a podržel svůj tým. Ve 37. minutě krásná hlavička Woitka jen těsně minula břevno hostující branky. Liberec se více méně stále pouze bránil. Ve 45. minutě padla žlutá karta pro tým Slovan Liberec B (Hudák). V prvním poločase se nastavovala pouze jedna minuta a poločas skončil bezbrankovou remízou se šancemi na obou stranách. Hosty především podržel brankář Musil.
 
Na začátku druhého poločasu se Zápy velmi aktivně pustily do útoku. Držely soupeře na jeho polovině a snažily se najít skulinku v jeho obraně. V 51. minutě byl jeden z domácích nedobrovolně zastaven ve vápně a byla nařízena penalta, kterou proměnil Igor Súkenník a poslal tak Zápy do vedení. V 60. minutě Woitek centroval Matějkovi, ten umístil míč pouze vedle Musilovy branky. V 61. minutě dostal žlutou kartu domácí Josef Eliáš. V 62. minutě vystřídal Kyrylo Nazarenko Davida Štrombacha. V 65. minutě se po rohovém kopu ve vápně nejlépe zorientoval domácí kapitán Martin Jelínek a usměrnil míč za Musilova záda. V 71. minutě liberečtí zahrozili, brankář Řehák vyběhl proti jednomu z útočníků, který si ho obehrál, ale následně netrefil prázdnou bránu. V 76. minutě Nikita Khrolenok vystřídal Václava Pardubského. V 84. minutě Tomáš Matějka dostal přihrávku z levé strany a jeho první pokus vychytal brankář Musil, na následnou dorážku už byl ale krátký. Zápy se tak dostaly do tříbrankového vedení. V 85. minutě Kolodezhnyi vystřídal Matějku, Zoubek nahradil Kocourka a Weis Kavalíra. Dál už se Zápy snažily dohrát utkání daleko od své branky. V 90. minutě ještě střela Petrláka těsně minula levou tyč Musilovy branky. Ve druhém poločase rozhodčí nastavil 2 minuty, ale skóre už se nijak nezměnilo.
 
SK Zápy zaslouženě porazily B-tým Slovanu Liberce a přiblížily se prvním Velvarům na rozdíl 6 bodů.