FK CHLUMEC NAD CIDLINOU 2:0 (1:0) – SK ZÁPY

Sestava: Řehák – Eliáš, Jelínek (C), Kavalír, Kocourek, Matějka, Pardubský, Petrlák, Súkenník, Štrombach, Woitek

Branky: 31. Labík, 84. Havel

Střídání: 29. Nazarenko (Woitek), 67. Kolodezhniy (Štrombach), 67. Khrolenok (Kavalír), 86. Zoubek (Matějka), 86. Weis (Eliáš)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Duben

ŽK: 38. Eliáš, 79. Pardubský, 83. Nazarenko – 2. Labík, 35. Soukeník, 47. Havel, 60. Bastin, 63. Čáp

Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Mrkáček

Místo konání: Chlumec nad Cidlinou

Diváci: 185

V minulém kole se chlumečtí vydali do Přepeří, kde se jim vůbec nedařilo a prohráli 2:3. Po třech jarních kolech stále čekali na výhru. Zápy oproti tomu měly minulý víkend co oslavovat, na svém hřišti porazily B-tým Liberce 3:0. 

Domácí nastoupili v modrých dresech, Zápy v červenobílých. Úvodní výkop obstaraly Zápy. Hned ve 2. minutě obdržel žlutou kartu hráč domácích Tomáš Labík za útočný faul. Ve 4. minutě po rohu Záp brankář Ordelt zachytil hlavičku přímo na brankové čáře a zachránil tak svůj tým. V 7. minutě Zápy znovu zahrozily z rohu a ránu Kocourka někdo z bránících tečoval těsně nad břevno. V 11. minutě po faulu sudí nařizuje volný kop pro Chlumec. Zápy měly více ze hry, v útoku to ale skřípalo. Balon často měnil majitele, ani jednomu celku se nedařilo proniknout hluboko do útoku. Zápy marně hledaly cestu před Ordelta. Ve 24. minutě chlumecký gólman vyběhl proti Kocourkovi a vytěsnil jeho ránu vedle levé tyče. Ve 27. minutě zasahuje pro změnu pozorný Josef Řehák a padající balon zkrotil. Ve 29. minutě vynucené střídání, ze hřiště po křeči odchází Lukáš Woitek a za něj přichází Kyrylo Nazarenko. Ve 31. minutě udeřil z rychlé akce domácí Tomáš Labík a nasměroval míč přesně pod břevno, Řehák byl bez šance. Ve 38. minutě obdržel žlutou kartu Josef Eliáš. Na konci prvního poločasu byl aktivnějším týmem Chlumec. V prvním poločase hlavní rozhodčí nastavil 3 minuty. Hra byla aktivní a vyrovnaná, se šancemi na obou stranách.

Na začátku druhého poločasu hned dvakrát ohrozil zápskou branku Bastin. Ve 49. minutě byly Zápy kousek od vyrovnání, Pardubský si skvěle naběhl na centr, ale zakončil těsně vedle. V 51. minutě pálil na soupeřovu branku David Štrombach, ale Ordelt jeho pokus hravě zkrotil. V 52. minutě si připsal další skvělý zákrok Řehák. V 55. minutě se pro změnu dostali do další pěkné akce chlumečtí. V 59. minutě Zápům nevyšel další rohový kop. V 66. minutě se odehrála hororová scéna, naštěstí s dobrým koncem. Tomáš Matějka zůstal po ostrém kontaktu s protihráčem naprosto nehybně ležet na zemi. V 67. minutě Vladyslav Kolodezhniy vystřídal Davida Štrombacha a Nikita Khrolenok vystřídal Patrika Kavalíra. Dění se nadále přelévalo ze strany na stranu, hra byla hodně svižná a vyrovnaná. Šance byly na obou stranách. Zápským se ale aktivní hra nedařila přetavit v gólovou šanci. V 79. minutě dostal žlutou kartu Václav Pardubský. V 83. minutě obdržel žlutou Kyrylo Nazarenko, fauloval ve velmi podobné pozici jako Václav Pardubský. V 84. minutě vstřelil Chlumec ze standardky vstřelil druhý gól. V 86. minutě Tommy Weis vystřídal Josefa Eliáše, Filip Zoubek střídal Tomáše Matějku. Utkání se dohrávalo za hodně nepříznivých podmínek v hustém dešti. Zápy už neměly sílu snažit se zvrátit výsledek. Ve druhém poločasu byly nastaveny 4 minuty. Chlumec se posunul na pátou pozici v tabulce a Zápy si příští utkání budou chtít spravit chuť proti Brozanům.