SK ZÁPY 2:1 (1:0) – FK MLADÁ BOLESLAV B

Sestava: Řehák – Jelínek (C), Pardubský, Kocourek, Eliáš, Matějka, Petrlák, Weis, Khrolenok, Štrombach, Zoubek

Branky: 19. Jelínek, 85. Jelínek (penalta) – 54. Kodad 

Střídání: 59. Kavalír (Weis), Kolodezhnyi (Zoubek), Stropek (Khrolenok), 67. Kibal (Štrombach), 89. Duben (Kocourek

Na lavičce byli připraveni: Durov 

ŽK: 44. Eliáš, 56. Weis, 80. Jelínek, 90. Řehák – 51. Šimek, 62. Fila, 68. Kaulfus 

Rozhodčí: Kubec – Langmajer, Fencl 

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy 

Diváci: 110 

Zápy se nacházejí v tabulce na druhém místě, ale jarní část sezóny zatím nevychází podle představ. V posledních dvou zápasech prohrály s Chlumcem nad Cidlinou a Brozany. FK Mladá Boleslav B se nachází na jedenáctém místě tabulky a naposledy remizovala s Baníkem Most. 

Utkání rozehráli hráči Mladé Boleslavi, ve 3. minutě si připsal první zákrok hostující brankář Kořán, následoval přímý kop ze standardní situace a střela skončila těsně nad břevnem Záp. V 8. minutě po nedovoleném zákroku hostujícího celku skončil míč nad brankou Mladé Boleslavi. Ve 12. minutě dlouhý nákop za obranu Záp v klidu zpracoval brankář Řehák. V 17. minutě opět dlouhý nákop Boleslavi skončil u Řeháka, v 18. minutě si zákrok připsal brankář Kořán, ale sražený centr odrazil pouze na rohový kop. V 19. minutě se míč po centru z rohového kopu odrazil k zápskému Martinu Jelínkovi a ten dává branku. Ve 24. minutě fauloval Václav Pardubský, krásná rána hostů z přímého kopu skončila těsně vedle zápské branky. Ve 28. minutě Zápy vybojovaly přímý kop z pravé strany a rána skončila vedle mladoboleslavské branky. Ve 35. minutě Zápy vybojovaly další rohový kop, který se ale nepovedl. Ve 44. minutě se tvrdým faulem provinil domácí Josef Eliáš a obdržel žlutou kartu. První poločas hlavní rozhodčí nastavil 2 minuty. Mladá Boleslav se provinila faulem na útočné polovině a Zápy si udržely v poločase vedení.

Ve 48. minutě Zápy faulovaly na půlící čáře, hosté vybojovali rohový kop, který zlikvidovala domácí obrana. V 52. minutě po faulu měly Zápy k dispozici standardní situaci, kterou neproměnily. V 54. minutě hosté vyrovnali střelou z bezprostřední blízkosti k levé tyči. V 56. minutě útočník Tommy Weis dohrál po odehrání míče soupeře a dostal žlutou kartu. V 58. minutě faulovali znovu hostující hráči, ale Zápy standardní situaci neproměnily. V 59. minutě Tommyho Weise vystřídal Patrik Kavalír, Filipa Zoubka nahradil Vladyslav Kolodezhnyi a Daniela Stropka Nikita Khrolenok. V 65. minutě po faulu domácích vykopával brankář Kořán, v 66. minutě se domácí ubránili a Řehák odkopl míč do bezpečí. V 67. minutě vystřídal Davida Štrombacha Radek Kibal. V dalších minutách byli hosté výrazně lepší. V 76. minutě domácí vybojovali rohový kop, v 78. minutě po faulu rozehrávali přímý kop a centrovaný míč se odrazil od horní tyče mimo hřiště. V 80. minutě dostává žlutou kartu Martin Jelínek. V 81. minutě se po přímém kopu dostal k hlavičce hostující útočník, ale Řehák byl připraven. V 84. minutě se jeden z domácích hráčů prokličkoval až do vápna a byl podkopnutý, hlavní rozhodčí pískal pokutový kop pro Zápy. Ten v 85. minutě využil kapitán Martin Jelínek. V 87. minutě snažení mladoboleslavských zastavil útočný faul. V 89. minutě Jiří Duben vystřídal Ondřeje Kocourka. V 90. minutě další útok Mladé Boleslavi zastavil faul, Josef Řehák si s rozehrávkou dával hodně načas a dostal žlutou kartu. Ve druhém poločase rozhodčí nastavil 3 minuty, hráči Mladé Boleslavi měli k dispozici standardní situaci, která ale skončila odpískaným útočným faulem. Domácí kopali přímý kop u branky soupeře a utkání zvládli.