1.kolo MOL Cup: SK Vysoké Mýto - SK Zápy 4 : 3 po prodloužení ( poločas 1 : 1 )

sestava SK Zápy:

Soukup

Hašek, Růžek , Jelínek Martin, Hakl

Hron, Eliáš, Koutenský, Putz , Jelínek Jan

Matějka

 

branky : Hašek penalta, Koutenský, Hakl

střídali : Kubů, Janko, Pávek, Woitek, Matoušek

Přímo zabijácký los 1. kola MOL Cupu nás poslal do Vysokého Mýta.

Dvě hodiny cesty, silný soupeř, který s přehledem kraloval divizi C loňského ročníku a který jen díky tomu nešťastnému viru nepostoupil do ČFL. Přesto jsme do krásného areálu jeli jako favorit s jasným cílem postoupit do dalšího kola a to i přes absenci Dubna a Magery z důvodu svalových zranění.

Domácí na nás hned v úvodu vlétli jako vosy, a tak musel dvakrát tváří v tvář zasahovat Soukup proti domácímu hráči číslo deset jménem Hrubý. Dle informací od domácích diváků byl v minulosti sportem tohoto útočníka číslo jedna futsal, ale v sobotu byl králem i na domácím letišti. Vedle technické vybavenosti překvapil i svou atletickou připraveností, kdy vydržel se silami až do stodvacáté minuty.

Hra se postupně vyrovnala ale do vedení šli po závaru v naší šestnáctce domácí. Těsně před půlí zasekl míč v pokutovém území soupeře Jan Jelínek a domácí obránce, který šel netakticky na zem rukou zabránil přihrávce našeho útočníka. Penaltu trochu se štěstím proměnil Hašek a šlo se do kabin.

Druhá půle bohužel přinesla po standartní situaci lacinou branku do naší sítě při nedorozumění stopera Jelínka se Soukupem. Postupem času jsme získali jistou převahu a dvěma brankami po standartkách jsme zápas otočili. Bohužel netaktickým přístupem jsme nechali domácí hlavou nad ruce Soukupa vyrovnat a šlo se do prodloužení.

Tam hned v úvodu po krásné akci zápas rozhodl zmiňovaný Hrubý. Náš tlak přinesl pouze množství standartních situací, zde nám očividně chyběli obě zraněné opory. V průběhu prodloužení pak ještě dvakrát utekl našim znaveným obráncům Hrubý, ale pojistku neslavil.

Po sto dvaceti minutách tak vynikající rozhodčí Pilný zápas ukončil a domácí se mohli radovat z postupu do dalšího kola.

Krátké hodnocení výkonu našich hráčů:

Soukup v bráně čtyřikrát vychytal Hrubého, ale jinak byl jeho výkon nejistý, bez jakéhokoliv respektu ve vzdušných soubojích.

Obrana zklamala až na Hakla, středová záloha jako by neexistovala, bojoval Honza Jelínek.

V útoku se Matějka neprosadil, dobré okamžiky měl Kubů.

Vrcholem zmaru bylo 35 minut Matouška, který se snad ani nedotkl balonu a tu půlhodinu jenom přetrpěl. Podobný přístup k zápasu a ke kolektivu trestávala starší garnitura po svém!