Reportáž z utkání FK Jablonec – SK Zápy 0:0

Sestava: Hrubeš – M. Jelínek (C), Duben, Růžek, Woitek, J. Jelínek, Koutenský, Eliáš, Matoušek, Petrlák, Kubů

Branky: nikdo

Střídání: 71. Janko (Matoušek) 80. Mikor (M. Jelínek), 84. Zoubek (Kubů)

ŽK: 13. Daníček, 49. a 56. Rozkovec – 14. Kubů, 44. Matoušek, 62. M. Jelínek

ČK: 56. Rozkovec

Rozhodčí: Vychodil – Toucha, Matyš

Diváci: 118

Po náročném, ale nakonec vítězném utkání proti Bohemians jsme v sobotu 28. května opět vyrazili do severních Čech. Tentokrát nás čekal zápas proti B-týmu Jablonce.

Úvodní minuty nabídly hlavně fauly, a to jak ty obranné, tak útočné. První větší šanci měli naši fotbalisté v 9. minutě, kdy po autovém vhazování vznikl před brankou Jablonce slušný závar. K zakončení se ale nikdo v červenobílém dresu nedostal. V 10. minutě vybojoval Matyáš Kubů roh poté, co musel gólman Surovčík vyrazit jeho pěknou střelu.

Ve 14. minutě obdržel právě Kubů žlutou kartu, když stáhnul k zemi Diviše. Po střetu ve vápně pak zůstal na několik minut ležet brankář Karel Hrubeš, nakonec ale mohl v utkání pokračovat. Předváděná hra se postupně zlepšovala a oba týmy se dostávaly do zajímavých šancí, více si jich vypracovali domácí.

Ve 44. minutě Milan Matoušek skluzem po odehrání míče podrazil Surovčíka, za což viděl žlutou kartu. Pěkným střeleckým pokusem se před koncem poločasu prezentoval Breda, míč ale proletěl jen těsně kolem pravé tyče. Více už první půle včetně dvouminutového nastavení nepřinesla.¨

Krátce po rozehrání druhého poločasu měl změnu stavu na hlavě Kubů, ani ten ale bránu netrefil. V 55. minutě musel Hrubeš po našem nepovedeném rohovém kopu skvělým vyběhnutím zastavovat brejk. O chvíli později předvedl Rozkovec nebezpečný skluz, za který byl potrestán žlutou kartu. Ta byla už jeho druhou v zápase a jablonecký záložník tak musel opustit hřiště.

Skluzy byly vůbec jakýmsi ústředním motivem duelu, za jeden z nich dostal v 62. minutě žlutou kartu náš kapitán Martin Jelínek. Domácí byli i v desíti nebezpeční dopředu, v 66. minutě mohl do odkryté brány skórovat Torfiq. Tomu ale k zakončení chybělo pár desítek centimetrů. Utkání celkově výrazně ztrácelo na fotbalovosti – diváci viděli spíše osobní souboje ve středu hřiště, než kreativní akce.

V 71. minutě jsme poprvé střídali, za Milana Matouška naskočil Kristian Janko. Ten se téměř okamžitě ocitl ve výborné šanci tváří v tvář brankáři, Surovčík ale dobře zareagoval. Gólový efekt neměla ani následná střela Jana Jelínka. Přes soustavný tlak se našim hráčům nedařilo vstřelit první branku, domácí naopak stále hrozili hlavně díky centrům od rohového praporku.´

V 80. minutě na trávník vyběhl Luka Mikor, který nahradil Martina Jelínka. Za hlavu se pak mohl chytat útočník Jablonce Daníček, který z malého vápna v ohromné šanci přestřelil. Hned potom jsme se hru pokusili oživit ještě jedním střídáním – šanci dostal Filip Zoubek, hřiště naopak opustil Matyáš Kubů.

Vedoucí branky jsme se nakonec nedočkali ani v nastavení, které trvalo dvě minuty, a ze šlágru 27. kola ČFL si tak oba týmy po remíze body rozdělily.

Jan Spurný