Reportáž z utkání SK Slavia Praha B – SK Zápy 2:1 (1:0)

Sestava: Durov – Woitek, Duben, Růžek, M. Jelínek (C), Janko, Koutenský, Eliáš, J. Jelínek, Petrlák, Putz

Branky: 9. Zachoval, 59. Novák – 63. J. Jelínek

Střídání: 60. Mikor (Janko), 71. Kubů (Koutenský), 86. Zoubek (J. Jelínek)

ŽK: 80. Kolář – 27. Duben, 42. a 77. Eliáš

ČK: 77. Eliáš

Rozhodčí: Řeháček – Havel, Bahník

Diváci: 250

Po celkovém prvenství v ČFL skupině B byla na programu ještě baráž o postup do Fortuna:Národní ligy proti vítězi druhé skupiny, tedy B-týmu pražské Slavie. První z dvojice utkání se odehrálo na půdě soupeře ve středu 15. června.

Domácí se od samého začátku tlačili do zakončení a už ve třetí minutě míč dostali do sítě, byl jim ale odmáván ofsajd. Zajímavé šance se pak střídaly na obou stranách, jenže to byla právě Slavia, která v 9. minutě udeřila podruhé a tentokrát již doopravdy – Zachoval dostal dobrou přihrávku na kraj vápna a míč namířil přesně ke vzdálenější tyči.

Aktivní hra pokračovala a ve 13. minutě mohl vyrovnat Petr Putz, který ve skluzu míčem trefil brankáře Kolodzieje, od něhož se balon nešťastně odrazil jen do břevna. Ve 27. minutě obdržel žlutou kartu Jiří Duben, který ve vápně soupeře srazil jednoho z hráčů. Podobu zbytku prvního poločasu pak hodně ovlivnily další nedovolené zákroky. Ve 42. minutě Josef Eliáš dohrál Zachovala a i on viděl žlutou kartu. Více už se v první půli nestalo a do kabin jsme tak šli za stavu 0:1.

I druhý poločas začaly oba týmy aktivně. V 52. minutě byl po povedeném pasu Jana Jelínka v dobré šanci Koutenský, včas proti němu ale vyběhl gólman sešívaných. O osm minut později dostal střídající Novák pěknou přihrávku za obranu a vypálil na bližší tyč, kde Kirill Durov bohužel nedokázal míč vytěsnit – 2:0 pro Slavii.

Hned poté jsme poprvé střídali, za Kristiana Janka naskočil Luka Mikor. Uteklo sotva pár desítek vteřin a Jan Jelínek od poloviny hřiště vystartoval až na pravou stranu vápna, odkud i přes vyběhnutí brankáře dostal míč do levého dolního růžku a snížil tak stav utkání na 2:1.

V 71. minutě musel trenér Petr Vrabec do sestavy sáhnout podruhé, kvůli zranění nuceně střídal Lukáš Koutenský, kterého nahradil Matyáš Kubů. Po našem přímém kopu v 77. minutě založili slávisté nebezpečný protiútok. Ten zastavil Eliáš jen za cenu zákroku, za který viděl v rukou sudího svou druhou žlutou kartu a hřiště tak musel předčasně opustit.

Potřetí a naposledy v utkání jsme vystřídali v 86. minutě, kdy na trávník za Jana Jelínka vyběhl Filip Zoubek. Samotný duel už pak příliš akce nenabídl a nezměnilo se to ani v pětiminutovém nastavení, kdy už se spíše dohrávalo z povinnosti. První zápas baráže proti Slavii jsme tak venku prohráli 1:2.

 Jan Spurný