SK Zápy – MFK Chrudim 2:1 (2:1)

Sestava: Durov – Tvaroh, Pardubský, Růžek, Duben (C), Janko, Hajdo, Kubeš, Eliáš, Petrlák, Dočekal

Branky: 9. Janko, 44. Dočekal – 21. Záviška

Střídání: 50. Koutenský (Duben), 68. Jelínek (Janko), Kavalír (Kubeš), 86. Woitek (Dočekal), Kubů (Hajdo)

ŽK: 30. Eliáš, 65. Kubeš, 88. Pardubský, 90+3. Durov

Rozhodčí: Ulrich – Machač, Leška

Diváci: 150

V prvním kole MOL Cupu jsme ve venkovním prostředí porazili Hřebeč, v tom druhém nás doma čekala druholigová Chrudim. Trenér Petr Vrabec pro tento zápas dle očekávání promíchal sestavu a šanci dal od začátku i některým hráčům s menším herním vytížením.

Do utkání jsme vstoupili slušným tlakem a ten své ovoce přinesl už zanedlouho. V 9. minutě se Kristian Janko uvnitř vápna dostal k odraženému míči, který pohotovou reakcí poslal do levého dolního rohu a šli jsme do vedení! Právě Janko mohl v 18. minutě po nepovedeném odkopu hostujícího kapitána Průchy skórovat podruhé, jeho prudká střela ale proletěla kolem branky. 

Hosté se dlouho nemohli dostat k míči, svou první větší příležitost ale využili – ve 21. minutě se po zmatcích v naší obraně trefil dobíhající Záviška a bylo vyrovnáno. Hra pak měla opravdu náboj, zajímavé šance se totiž střídaly na obou stranách hřiště. Tu dosud největší dokázal proměnit Tomáš Dočekal. Ve 44. minutě vyslal Josef Eliáš z pravého křídla parádní centr, na který si naskočil právě zkušený útočník a hlavou zakončil. První poločas už více nenabídl a do šaten jsme tak šli za příznivého stavu 2:1. 

Už zkraje druhé půle jsme museli nuceně střídat, kapitána Jiřího Dubna v obraně nahradil Lukáš Koutenský. Do velké šance se v 54. minutě propracoval Miroslav Petrlák, jenže na brankáře Macha v samostatném úniku nevyzrál. Chrudimští pak předvedli několik slušných šancí včetně dvojice rohových kopů, gólmana Kirilla Durova ale i díky dobře pracující obraně v čele se střídajícím Koutenským výrazněji neohrozili.

V 65. minutě Zápy před druhým inkasovaným gólem zachránil stoper Patrik Růžek, když míč těsně před brankovou čárou odkopnul mimo hrací plochu. O tři minuty později jsme dvakrát střídali, za Kristiana Janka a Matěje Kubeše na trávník vyběhli Jan Jelínek a Patrik Kavalír. Hosté neustávali v tlaku, jenže do větší příležitosti se propracovat nedokázali.

Naše poslední střídání přišlo na řadu v 86. minutě, kdy za dvojici Tomáš Dočekal a Dominik Hajdo naskočili Matyáš Kubů a Lukáš Woitek. Vzhledem k častým přerušováním se druhý poločas nastavoval o více než čtyři minuty. Stav 2:1 už jsme ale s vypětím všech sil udrželi, Chrudim v poháru vyřadili a ve třetím kole se tak můžeme těšit na dalšího soupeře.

Jan Spurný