SK Zápy – FK Teplice B 0:0 (0:0)

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Janko, Petrlák, Matějka

Bez branek

Střídání: 70. Jelínek (Janko), 87. Kubeš (Kavalír), Kubů (Matějka)

ŽK: 87. Duben – 8. Hora, 70. Tsykalo

Rozhodčí: Řeháček – Bahník, Havel

Diváci: 250

V neděli 25. září jsme v prostředí domácí Teletník Arény v rámci 8. kola ČFL přivítali rezervu Teplic, našeho tabulkového souseda.

Utkání bylo od úvodního hvizdu plné soubojů ve středu hřiště, naopak i kvůli nepřesnostem v předfinální fázi dlouho chybělo jakékoliv zajímavější zakončení. Dobře se tak uváděly hlavně obranné řady v čele s gólmany Němečkem a Vejmolou. Právě Luděk Vejmola proti Teplicím debutoval v naší základní sestavě. Prakticky jedinou nadějnější šanci prvního poločasu měl na kopačkách až ve 45. minutě Miroslav Petrlák, když jeho tečované zakončení z voleje skončilo jen pár centimetrů nad brankou.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako ten první. Přítomní diváci tak mohli sledovat fyzicky velmi náročný duel, který se povětšinou odehrával na polovině hrací plochy. Postupem času se ale fotbalisté obou týmů osmělovali, zápští hrozili především z rohových kopů. V 70. minutě jsme poprvé střídali, Kristiana Janka nahradil Jan Jelínek.

O šest minut později brejkovou situaci zakončoval Petrlák, přízemní střelu ale tepličtí zblokovali. V poslední desetiminutovce se jak domácí, tak hosté snažili utkání strhnout na svou stranu. Největší šance celého zápasu byla k vidění v 86. minutě. Po rohovém kopu Patrika Kavalíra se do míče hlavou opřel Jiří Duben, jeho prudké zakončení k levé tyči ale fantasticky zlikvidoval brankář Němeček.

Ihned poté jsme dvakrát střídali, za Tomáše Matějku a Patrika Kavalíra do utkání naskočili Matyáš Kubů a Matěj Kubeš. Ani přes výrazný tlak v samém závěru včetně tříminutového nastavení jsme obranu Teplic nedokázali prolomit. Z domácího utkání 8. kola ČFL jsme si tak do tabulky tentokrát připsali jen bod za bezbrankovou remízu.

 Jan Spurný