FK Chlumec nad Cidlinou – SK Zápy 2:0 (0:0)

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Jelínek, Petrlák, Matějka

Branky: 64. Krčál, 78. Finěk

Střídání: 73. Kubů (Matějka), Janko (Jelínek), 82. Tvaroh (Petrlák), Zoubek (Kavalír), Kubeš (Woitek)

ŽK: 39. Bastin, 42. Ruml, 86. Čáp – 86. Duben, 87. Eliáš

Rozhodčí: Šťastný – Pekař, Bohata

Diváci: 263

Náš nabitý program pokračoval devátým kolem ČFL, ke kterému jsme vyrazili do Chlumce nad Cidlinou. Místnímu klubu se letos daří a před utkáním mu v tabulce patřila pátá příčka.

Úvod zápasu byl spíše klidnější a oba týmy se chtěly kombinačně propracovat do větší šance. V osmé minutě se to podařilo domácím, po povedeném centru Veselky do vápna se mohl prosadit útočník Zeman, jenže branku přestřelil. O chvíli později musel zápský gólman Luděk Vejmola vytáhnout dalekonosnou střelu na vzdálenější tyč.

Utkání postupně nabralo velmi slušný náboj. V útočné fázi se i nadále více dařilo hráčům Chlumce. O naši dosud největší šanci se ve 31. minutě postaral Miroslav Petrlák, který se ale v náběhu sám proti brankáři a vracející se obraně neprosadil. Za pět minut se Jan Jelínek prezentoval dobrou střelou z rohu vápna, které nechybělo moc k tomu, aby zapadla do brány soupeře. Až do konce prvního poločasu jsme pak měli navrch, žádnou zajímavější akci už jsme si ale nevypracovali a do šaten se i přes celkově atraktivní fotbal odcházelo za stavu 0:0.

Druhá půle začala útočným náporem na obou stranách hrací plochy. V 52. minutě domácí kopali roh a míč se odrazil až k brankové čáře, odkud ho pohotově vykopnul Lukáš Woitek. Zápy i Chlumec nadále usilovaly o vstřelení prvního gólu, jejich útočnou snahu ale několikrát zastavily nedovolené zákroky nebo postavení mimo hru.

První branku tak diváci nakonec viděli až v 64. minutě. Po rozehraní přímého kopu nakrátko a velmi povedené kombinační akci na jeden dotek se před Vejmolu dostal osamocený Krčál, který skóroval po zemi na bližší tyč a Chlumec šel do vedení. Na nastalou situaci trenér Vrabec zanedlouho zareagoval dvojitým střídáním, za Tomáše Matějku a Jana Jelínka naskočili Matyáš Kubů a Kristian Janko.

Duel se pak začal vyostřovat. Slabší pasáž z hlediska gólových příležitostí přerušili domácí fotbalisté v 79. minutě. Zemanův centr propadl pokutovým územím až na nabíhajícího Fiňka, který napřáhl, prudkou střelou trefil šibenici a navýšil tak vedení Chlumce na dvě branky. V 82. minutě jsme znovu střídali, za trojici Lukáš Woitek, Patrik Kavalír a Miroslav Petrlák na hřiště vyběhli Matěj Kubeš, Filip Zoubek a Philipp Tvaroh. V útočné fázi jsme se ale bohužel i nadále trápili, v emočně vypjatém závěru pak sudí rozdal hned tři žluté karty.

Venkovní utkání proti Chlumci nám vůbec nevyšlo a po prohře 0:2 jsme poprvé v sezoně vyšli bodově naprázdno. V tabulce ČFL skupiny B nám po tomto zápase se 16 body patří páté místo.

Jan Spurný