SK Zápy – FK Baník Most - Souš 1:0 (1:0)

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Kubeš, Petrlák, Matějka

Branky: 40. Růžek Střídání: 46. Jelínek (Kubeš), 90+1. Janko (Kavalír)

ŽK: 8. Kubeš, 17. Vejmola, 35. Kavalír, 54. Růžek, 70. a 86. Matějka, 75. Eliáš – 25. Svoboda, 39. Cibulka, 54. Novotný, 74. Pátek, 88. Novák

ČK: 86. Matějka

Rozhodčí: Vít – Vojtěch, Rychtár

Diváci: 150

Nepovedené utkání na půdě Chlumce nad Cidlinou (prohra 0:2) jsme mohli odčinit už další týden doma, kdy do Teletník Arény přijelo mužstvo z Mostu.

Utkání se už od svého začátku kouskovalo různými nedovolenými zákroky a ani jeden z týmů se dlouho nedostával k lepšímu zakončení. Největší šanci úvodní pasáže tak měl na kopačkách Lukáš Woitek, který se prokličkoval až do vápna, následnou střelu ale brankář Baníku vytáhnul nad břevno. V dobré příležitosti byl ve 22. minutě i Matěj Kubeš, k míči se ale ještě před střelou dostal gólman soupeře.

Dlouho se pak hrálo převážně na polovině hřiště. I nadále jsme měli více ze hry, velmi dobře ale fungovala mostecká defenziva. Ve 39. minutě hosté zahrozili z rohového kopu, proti míči musel vyrazit brankář Luděk Vejmola. Už chvíli poté se potvrdilo známé pravidlo „nedáš, dostaneš.“ Na přímý kop v podání Patrika Kavalíra si v pokutovém území naskočil špatně pohlídaný stoper Patrik Růžek a hlavou balon poslal k pravé tyči – 1:0 pro Zápy! Zbytek prvního poločasu už jsme si pohlídali a do kabin jsme tak odcházeli v lepší pozici.

Pro druhou půli na trávník vyběhl Jan Jelínek, který nahradil Matěje Kubeše. Naše vedení mohl po přesném centru Václava Pardubského v 54. minutě navýšit Patrik Kavalír, jenže jeho hlavičkový pokus zvládnul gólman Halouska zneškodnit.

Důrazná hra z prvního poločasu pokračovala a duel se tak kvůli faulům často přerušoval, což bylo znát i na statistice rozdaných žlutých karet. Hra se přelévala ze strany na stranu, ani jeden klub se ale k větší šanci nepropracoval. To se změnilo v 72. minutě po dalším povedeném centru Pardubského, Tomáš Matějka ale v těžké pozici nezacílil přesně.

V poslední desetiminutovce se mostečtí fotbalisté snažili stav zápasu zvrátit, pevná zápská obrana je ale do nadějnější akce nepustila. V 86. minutě jsme si ovšem situaci sami zkomplikovali, po udělení druhé žluté karty totiž musel hřiště opustit útočník Matějka. Most se dále tlačil do zakončení, ohrozit brankáře Vejmolu se jim ale nedařilo. Během nastavení jsme podruhé v zápase střídali, za Patrika Kavalíra na poslední minuty naskočil Kristian Janko. Samotný závěr už jsme si pohlídali, Baník Most – Souš jsme v domácím prostředí porazili těsně 1:0 a vrátili jsme se tak na vítěznou vlnu.

Jan Spurný