SK Sokol Brozany – SK Zápy 1:1 (0:1)

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Tvaroh, Petrlák, Kubů

Branky: 21. Duben (pen.) – 52. Šup

Střídání: 64. Jelínek (Tvaroh), Hajdo (Koutenský), 71. Tarasiuk (Woitek), 85. Zoubek (Kubů), Kubeš (Kavalír)

ŽK: 16. Soungole, 20. Hasil, 87. Jindráček – 29. Woitek, 88. Zoubek

Rozhodčí: Hanousek – Pekař, Šůma

Diváci: 240

V jedenáctém kole ČFL jsme vyrazili do Brozan. Poslední vzájemné zápasy s místním Sokolem byly vždy napínavé a vyrovnané, nejinak tomu bylo i tentokrát.

Domácí se od úvodu hnali dopředu, už ve druhé minutě musel proti střele Šupa zasahovat gólman Luděk Vejmola. Hra se ale postupně vyrovnávala a oba týmy se snažily využít standardní situace. Zároveň se utkání začalo vyostřovat a často se kvůli nedovoleným zákrokům přerušovalo.

Ve 20. minutě si Lukáš Koutenský obhodil brozanského Hasila a ten ho pak ve vápně poslal k zemi. Verdikt rozhodčího byl jasný – penalta. Pokutový kop zahrával Jiří Duben a ani tentokrát se nemýlil. Brankář Havránek sice vystihnul stranu, na prudkou střelu našeho kapitána do levého horního rohu ale neměl nárok. 1:0 pro Zápy!

Hráči Brozan pak zařadili vyšší rychlost, nebezpečná byla hlavně série standardek kolem 25. minuty. Domácí byli aktivnější, ale gól mohl paradoxně padnout ve 34. minutě, kdy tečovaný centr Philippa Tvaroha musel zneškodnit gólman. I přes výrazný tlak soupeře ubránily naše obranné řady jednobrankový náskok a do šaten jsme tak šli za příznivého stavu 1:0.

Druhá půle začala aktivní hrou na obou stranách hřiště, kterou ale lépe využili domácí. Po vhozeném autu a nešťastné teči v 52. minutě totiž Vejmolu z boku prostřelil Šup a bylo vyrovnáno. Brozanské fotbalisty vstřelená branka viditelně nakopla, neustále se tlačili do zakončení. Trenér Vrabec reagoval v 64. minutě prvním střídáním, za Philippa Tvaroha naskočil Jan Jelínek. Zároveň jsme museli střídat také nuceně a za otřeseného Lukáše Koutenského na trávník vyběhl Dominik Hajdo. 

Třetí gól utkání měl zanedlouho poté na kopačkách Výborný, toho ale rozhodil vracející se Josef Eliáš a následná střela letěla příliš vysoko. V 72. minutě jsme bohužel museli znovu sáhnout ke střídání kvůli zranění a Lukáše Woitka nahradil Oleksandr Tarasiuk.

Už tak dost nervózní duel se začal čím dál více vyhrocovat jak na hřišti, tak v hledišti, a sudí se rozhodně nenudil. Naše poslední střídání přišlo v 85. minutě, za dvojici Matyáš Kubů a Patrik Kavalír do hry naskočili Filip Zoubek a Matěj Kubeš. Oba celky se v závěru snažily zápas strhnout na svou stranu, ani tříminutové nastavení už ale žádnou větší šanci nenabídlo a body se tak v Brozanech po remíze 1:1 dělily.

Jan Spurný