FK Mladá Boleslav B – SK Zápy 0:0

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Růžek, Tarasiuk, Eliáš, Janko, Tvaroh, Kavalír, Petrlák, Matějka Bez branek

Střídání: 61. Hajdo (Tvaroh), 69. Kubů (Matějka), 85. Kubeš (Janko)

ŽK: 58. Mašek – 66. Matějka

Rozhodčí: Pekař – Havel, Bohata

Diváci: 200

Ve třináctém kole České fotbalové ligy nás čekal výjezd do nedaleké Mladé Boleslavi, kde jsme se utkali s místním B-týmem.

Úvod zápasu nabídl poměrně aktivní hru, kromě rybičky Philippa Tvaroha hned v první minutě ale větší šance k vidění nebyla. Mladá Boleslav se spoléhala především na protiútoky po našich ztrátách, akce na obou stranách několikrát zastavily ofsajdy. V dalším průběhu se hrálo velmi opatrně. Z dobré pozice mohl ve 21. minutě pálit Novotný, jeho střelu ale včas zablokoval Miroslav Petrlák.

Aktivnějším celkem pak byli domácí, nicméně největší dosavadní šance pocházela z kopaček našich hráčů. Ve 43. minutě Petrlák exkluzivním pasem vyslal do samostatného úniku Kristiana Janka, jenže ten svou příležitost prováhal a střelu mu nakonec překazil vracející se König. V celkově slabém prvním poločase gól nepadl a do šaten tak fotbalisté odcházeli za bezbrankového stavu.

Začátek druhé půle byl nápadně podobný té první, oba týmy se ale postupně začaly dostávat ke slušným útokům. Ohromnou šanci spálili mladoboleslavští v 53. minutě, když osamocený Mašek nedokázal tváří v tvář Luďku Vejmolovi zakončit únik dva na jednoho. Za sedm minut zahrozili také naši hráči, hlavička Janka po rohovém kopu Patrika Kavalíra se ale mezi tři tyče nevešla. O chvíli později jsme poprvé střídali, za Philippa Tvaroha do duelu naskočil Dominik Hajdo.

V 64. minutě nás fantastickým zákrokem podržel Vejmola, který rozštěpem zlikvidoval Novotného pokus z úhlu. Sedmadvacetiletý brankář musel jen o pár desítek sekund poté skvěle vyrazit i prudkou ránu nejlepšího střelce domácích Vojty. V 69. minutě jsme podruhé střídali, Tomáše Matějku nahradil Matyáš Kubů. Dlouho si pak na trávníku nikdo nevytvořil větší šanci, boleslavští ale byli aktivnější. To se ukázalo i v 84. minutě, kdy Jahić po rohovém kopu z voleje prudce vypálil na branku, dalším parádním zákrokem se ale prezentoval Vejmola. Ihned poté následovalo naše poslední střídání, za Kristiana Janka na hřiště vyběhl Matěj Kubeš.

Mladý útočník se mohl už za chvíli stát hrdinou zápasu, ale svou kvalitu ukázal také domácí gólman Mikulec, který Kubešův projektil z blízkosti reflexivně odrazil na roh. Po něm unikla Mladá Boleslav do nebezpečného protiútoku, k zakončení se však nikdo nepropracoval. To se ani jedné ze stran nepodařilo ani v samém závěru včetně dvouminutového nastavení. V utkání na půdě soupeře jsme tak především díky výbornému výkonu brankáře Luďka Vejmoly udrželi čisté konto a za remízu 0:0 jsme si do tabulky připsali další jeden bod.

Jan Spurný