FK Pardubice B – SK Zápy 1:1 (1:0)

Sestava: Měsíček – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek – M. Jelínek – Kavalír, Petrlák, Kocourek, J. Jelínek – Matějka

Branky: 12. Rosa – 49. J. Jelínek

Střídání: 73. Khrolenok (Matějka), Dočekal (J. Jelínek), 84. Tarasiuk (Woitek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Tvaroh, Zoubek

ŽK: 75. Brdička – 65. Woitek

Rozhodčí: Lerch – Švorc, Gunitš

Místo konání: UMT Ohrazenice

Diváci: 85

Zimní příprava je definitivně za námi a v neděli 5. března jsme se tak mohli vydat do pardubické městské části Ohrazenice, kde jsme se utkali s tamním B-týmem. Domácí se rychle dostali do vedení, gólem Jana Jelínka zkraje druhého poločasu jsme ale srovnali stav a po výsledku 1:1 vezeme z prvního jarního kola bod za remízu.

Zápas byl od počátku poměrně atraktivní, ani jeden z týmů totiž nedokázal delší dobu držet míč na svých kopačkách a v pozoru tak musely být obě obranné řady. Žádná výraznější gólová šance ale k vidění přesto nebyla. To se změnilo až ve 12. minutě, kdy pár metrů před vápnem napřáhnul brazilský obránce Rosa a i s pomocí lehké teči vymetl šibenici.

Domácí měli lehce navrch, ale naši fotbalisté postupně vyrovnali hru. Skvělou šanci na srovnání stavu měl ve 24. minutě Patrik Kavalír, jeho střelu zevnitř vápna ale fantastickým zákrokem zastavil zkušený brankář Budinský. Na pardubickou obranu jsme ani přes několik standardních situací stále nemohli vyzrát. Náš soupeř mohl naopak ještě přidat další gól, střídající Karch ale ve 40. minutě poslal odražený míč vedle tyče.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a zasloužená odměna přišla už po necelých pěti minutách. Po efektní kombinační hře míč doputoval až k Lukáši Woitkovi, který precizním centrem našel ve vápně Jana Jelínka a ten hlavou skóroval – 1:1! Vstřelená branka měla na utkání velký vliv. Naše hráče viditelně nakopla, převzali jsme otěže duelu a i nadále jsme se hnali do zakončení.

Počasí v ohrazenickém areálu se postupně zhoršovalo, to se ale nedalo říct o výkonech na hřišti, kde nadále probíhal atraktivní zápas. Do hry se postupně začali vracet i domácí, kteří několikrát zahrozili z brejků. My jsme si v poslední desetiminutovce vypracovali řadu nebezpečných standardek, ve většině z nich nám ale chyběl poslední dotek a přesnější zakončení. V závěru se oba celky snažily utkání strhnout na svou stranu, další gól už ale nepadnul a body jsme si tak s rezervou Pardubic rozdělili.

Jan Spurný