FK Jablonec B – SK Zápy 3:0 (1:0)

Sestava: Měsíček – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek – M. Jelínek – Kavalír, J. Jelínek, Petrlák, Kocourek – Dočekal

Branky: 15. Vošahlík (pen.), 51. Velich, 71. Černák

Střídání: 63. Matějka (J. Jelínek), Khrolenok (Petrlák), Eliáš (Kocourek), 71. Tarasiuk (Khrolenok), 80. Tvaroh (M. Jelínek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kubů

ŽK: 54. Rozkovec

Rozhodčí: Rejžek – Toucha, Matyš

Místo konání: UMT Areál Břízky, Jablonec

Diváci: 150 

Ke třetímu zápasu jarní části jsme vyrazili do Jablonce. Soupeř byl díky reprezentační přestávce posílen hned o několik hráčů prvoligového A-týmu a jejich zkušenosti byly na umělé trávě v Břízkách znát prakticky od úvodního hvizdu. Domácí si vypracovali řadu šancí a i kvůli našim chybám oslavili první jarní vítězství – 3:0.

V deštivém počasí měli už od začátku více ze hry fotbalisté Jablonce, do první větší šance se ale po pěkném centru Patrika Kavalíra dostal Jan Jelínek. Našemu útočníkovi bohužel zakončení vůbec nesedlo a míč tak bezpečně doputoval až do rukavic brankáře Richtera.

Dlouho se pak hrálo převážně mimo obě pokutová území. Zdánlivě nenápadný jablonecký centr ve 13. minutě nakonec určil ráz celého utkání. Martin Jelínek totiž ve vápně sáhnul k riskantnímu zákroku a domácí kopali penaltu, kterou zkušeně k tyči proměnil kapitán Vošahlík.

V areálu Břízky se pak zhoršilo počasí a s ním také výkon obou celků na hřišti. Našim hráčům nepomohlo ke skórování ani několik vcelku nadějných standardních situací. Ani Jablonec si žádnou vyloženou příležitost nevypracoval, i díky dobré práci naší obranné řady. Prakticky až do konce poločasu se na umělé trávě spíše bojovalo než hrálo a po 45 minutách byl stav 1:0.

Do druhé půle jsme stejně jako náš soupeř vstoupili aktivně, jenže gólový efekt to opět přineslo jen na jedné straně – v 51. minutě se po centru z pravé strany prosadil střelou o tyč Velich. I nadále se pak hrálo hodně soubojově. S Jabloncem jsme drželi krok, ale vypracovali jsme si jen několik pološancí.

I napotřetí se tak ze vstřelené branky radovali domácí. Dvacet minut před koncem se po velké individuální chybě v obraně sám proti brankáři Měsíčkovi trefil Černák. Našim fotbalistům už se nepodařilo ani korigovat stav a proti Jablonci jsme prohráli 0:3.

 Jan Spurný